کـمـان

در بیکران آسمان

کـمـان

در بیکران آسمان

خلیج فارس؟

امروز رییس مجلس بحرین که برای شرکت در اجلاس مجالس کشورهای آسیایی برای صلح به ایران آمده است، در حاشیه اجلاس در اسخ به سوال خبرنگاری که رسید کشورهای منطقه چه نقشی می‌توانند در تامین امنیت خلیج فارس داشته باشند، گفت: چون لفظ خلیج فارس را به کار بردید به سوال شما جواب نمی‌دهم!

به نظرم خیلی پررویی و وقاحت می‌خواد که یه عرب،‌‌ اون هم عربی که تا چند سال یش تبعه ایران بوده، در داخل کشور ایران با شنیدن نام خلیج فارس به نشونه اعتراض دیگه حرف نزنه!

ایران در لیست کشورهای دشمن اینترنت

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش اخیر خود از ایران به عنوان یکی از 13 کشوری که به آنها لقب 'دشمنان اینترنت' داده، نام برده، اما در عین حال نوشته است که برخورد با وبلاگ نویسان در این کشور به نظر بهبود پیدا کرده است.

در این گزارش که روز سه شنبه 7 نوامبر (16 آبان ماه) منتشر شده، نویسندگان وضعیت سانسور اینترنت در ایران را بررسی کرده و نوشته اند که در سال 2006 بیشترین سانسور در مورد مطالب و وب سایت هایی صورت گرفته که مسائل مربوط به حقوق زنان را پیگیری می کرده اند.

گردآورندگان این گزارش همچنین وضعیت فیلترینگ در ایران را سختگیرانه تر از گذشته ارزیابی کرده و نوشته‌اند که در حال حاضر حدود 10 میلیون سایت در این کشور مسدود شده که بخش عمده آنها سایت های پورنوگرافیک، سیاسی و برخی سایت‌هایی است که به مسائل مذهبی می‌پردازند.

گزارشگران بدون مرز برخورد با وبلاگ نویسان را تنها نمونه رو به بهبود در کارنامه سال 2006ایران در زمینه سانسور اینترنت ذکر کرده و آورده است: "در حالی که در سال 2005 میلادی حدود بیست وبلاگ نویس زندانی شده بودند، در حال حاضر تنها آرش سیگارچی در بند باقی مانده است."
در این گزارش همچنین به تصمیم اخیر دولت ایران برای ممنوع کردن اینترنت پر سرعت اشاره شده است.
مقامهای مسئول در ایران ماه گذشته اعلام کردند که شرکت های خدمات اینترنتی حق ندارند به مشتریان خطوط با سرعت انتقال اطلاعات بیش از 128 کیلو بیت در ثانیه ارایه دهند.

گزارشگران بدون مرز در توضیح دلایل احتمالی این اقدام نوشته است: "ممکن است مسئولین نگران وارد آمدن فشار بیش از حد بر شبکه بسیار ضعیف اینترنتی ایران بوده اند، اما این احتمال نیز می رود که دولت ایران می خواسته دسترسی کاربران را به محصولات فرهنگی غربی همچون فیلم و موسیقی محدود کند."

گردآورندگان این گزارش به غیر از ایران، نام دوازده کشور دیگر از جمله عربستان سعودی، کره شمالی، بلاروس، ازبکستان، ویتنام، و چین را هم در لیست 'دشمنان اینترنت' قرار داده اند.

مصر کشوری است که در لیست امسال گزارشگران بدون مرز به دلیل "بازداشت و آزار و اذیت شماری از وبلاگ نویسان" اضافه شده است.

از سوی دیگر سه کشور نپال، لیبی و مالدیو از سوی گزارشگران بدون مرز بدلیل نداشتن زندانی اینترنتی از آغاز سال 2006 و برداشته شدن محدودیت های دسترسی به اینترنت، از لیست کشورهای 'دشمن اینترنت' خارج شده اند.